Reja lipicancev in čebelarstvo s pozitivno oceno za Unescov seznam nesnovne dediščine

Ministrstvo za kulturo, 1. november 2022 ― Nominaciji, povezani s tradicijami reje lipicancev in čebelarstva v Sloveniji, sta za vpis na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva prejeli pozitivno oceno ocenjevalnega telesa Medvladnega odbora za varovanje nesnovne kulturne dediščine. O vpisu na seznam bodo odločali konec novembra.

S podelitvijo vesen se je sklenil 25. Festival slovenskega filma, slavil je Orkester

Ministrstvo za kulturo, 30. oktober 2022 ― Od 25. do 30. oktobra je v Portorožu in Piranu potekal 25. Festival slovenskega filma. Festival je najpomembnejši pregled in obenem tudi oris stanja domače filmske produkcije. Na Ministrstvu za kulturo se zavedamo, da je nastajanje filmov pri nas skorajda nemogoče brez podpore javnih sredstev, zato bomo to področje tudi v prihodnje krepili.

Otvoritveni dogodek projekta Remix Comix

CED, 28. oktober 2022 ― V Novem Sadu bo med 28. in 30. oktobrom potekal otvoritveni dogodek Remix Comix. Pri projektu s podporo Ustvarjalne Evrope kot partner sodeluje Forum Ljubljana. V Novem je na rezidenčnem bivanju tudi mlada stripovska ustvarjalka Dora Benčevič, ki se bo predstavila z intalacijo "May the Children on the Street Play with Your Eyes!".

Javne inštrukcije za projektne razpise na področju umetnosti, vključno z delovnimi štipendijami

Ministrstvo za kulturo, 28. oktober 2022 ― Na Ministrstvu za kulturo bodo v ponedeljek, 7. novembra, potekale javne inštrukcije za potencialne prijavitelje na javne razpise za izbor kulturnih projektov na področjih uprizoritvenih, glasbenih in vizualnih umetnosti ter za dodelitev delovnih štipendij na področju umetnosti za leto 2023. Razpise je ministrstvo objavilo 14. oktobra 2022.
še novic